la rambla de Catalunya 28 d'abrfl de 1080 EL CAMPIONAT D'ESPANYA PE FUTBOL A VALENCIÀ L'Espanyol elimina al Victòria de les Palmes Amb un lemp» dclenl. plujós, qua motiTà la •uspen·jó de la oorreguda de braus, llnfcu* Ho* i\ camp de Meslalla el parlll de vuitens ót ílnal del Campional d'Espanya, rapíUeló del que ee celebra .Immenga passat a Bart-olona «nlra l'Eapanyol daquesU darrara oluUl 1 el Victoria de Laa Palmas. Avui ba vençut l'equip ealalà per tres gol» a un. I, per tant. queda eíimlnat al Victoria de Las Palmas. Malgrat del mal temps, acudí mcU de públic a Meslalla per tal de presenciar l'encontre. A laa ordrea da l'àrbitre Talencik Cussln. ela equips a'arrengleran da la següent manera: Espanyol: Zamora, Saprlsaa, Demur. 'i'rabfti, Soler. Tena I, Vantoldrà, Oallard. Jena II. Podrdn I Boach* Victoria: Saàrer. Frias, Castellanos, Martín. Arturo. Mugien, Timlnl. Adolf c. Eduardo, Turrunga 1 Cabrera. Comença el partit amb presií6 espanyolUta que arriba amb faellitat a la porta eankria, però defensa d'aquest equip salva la situació fàcilment. Reaccionen els eanarls, els qual? fan boniques arrencades, que no són aprofitades per la davantera. L'equip de Las Palmas causa molt bona Impressió al públic, per les arrencades que realitza, dirigides gairebé sempre pel davantr centre. L'Espanyol nc pot impoí ar la seva classe, però, més serè, per fi aconsegueix dominar. Oallard marca un gol. però és anul·lat per l'àrbitre per suposat off- si de. Per fi, 6ls catalans marquen el seu primer gol al cap ds 38 minuts, en un còrner tirat per Bosch, que remata d'un fort cop de cap Ventoldrà. Un minut després Oallard envia ta pilota a Tena II, el qual, d'un altre fort cop de cap, des da lluny, aconaeguelx el segon gol. Decau, ara l'equip canari. 1 quan manca un minut per a acabar, Bosch llança un tret ereuat, que és el lercer gol de l'Espanyol. En el descans es reben notícies do Sevilla donant compte que en al partit que allí se celebra, fins a aquell moment estan empatats a dos gols el Sevilla 1 al València, i que el resultat satisfà a aquella aficló. La segona part comença amb bon Joe de l'equip canari, que després baixa una mica de forma. L'Espanyol no posa gran entusiasma, ara, en la lluita, 1 en conseqüència pressions el Victòria, que aconsegueix un gol al cap de quinse minuts, per mitjà d'Adolfo. en una bona Ju- Seguetxan atacant smb braó els canaris, I quan manca un quart per acabar el partit, comença un diluvi fenomenal, que dóna lloo a què el púMIo comenci a desocupar el camp. L'àrbltre, en vista que la lluita no pren caràcters de canviar i que el temporal apreta, suspèn al partit quan encara manquen uns quants minuts perquè itcabl legalment. Han destacat, en l'equip espanyolista, Ventoldrà. Oallard, Tena II i Demur. I en l'equip eanari el davanter centre, al mig dret I els dos defenses. Dijous, 1 de maig CAMP GUINARDÓ du m\) -LO. PRIRIERS EQUIPS Tarda, a les 0 A OVIEDO £1 titular venç i elimina el Marcia El partit havia despertat expectació, car s'esperava que l'equip local aconseguiria un marge de gols suficient per a eHmínar al Múrela. En efecte, el Múrcia fou vençut par cine gols a dos. El oc-Uegiat català Vilalta arrenglerà ela equips de la segflent manera: Real Múrcia: Oaroia, Pastor. Agustí. Riera, Prieto, Bafior, Julio. Morales, Antofiito, Garcia d« la Puerta 1 AraoiL Oviedo: Oscar, Mariscal, Trucha, Avilesu, Cubano, Caramelero, Abdon, Urrutla, Colon 1 Barril. Des del primer moment, hom notà en els asturians moltes ganes de Jugar, i, an efecte, al eap de tres minulf d'haver començat e! partit aconseguiren el pnmsr gol. L'autor fou Barril, en rematar amb el cap una centrada de Garamelerc, que havien fallat abans Colon i Urrutla. Seguí dominant l'Oviedo, i ai cap de trenta-olno minuta obtingué l'Oviedo el segon gol. L'autor fou Urrutla en rematar un jugada entre Colon i Abdcn. Al rap de set minuts del segon temps, l'Oviedo marcà el tercer go!, degut a Caramelero on un aldarull davant la porta del Múrcia. Després d'nquesl gol, que semblava que havia d'animar més l'equip local. l'Oviedo decaigué. I el Múrcia aprofità aquest defalliment per a do- FruK d'aquest domini fou el Jrlmcr gel del Múrcln, aconseguit per Anloflilo on rematar amb encert una passada de Garcia de la Puerta. Continuà dominant el Múrcia, 1 vinl-l-set minuts més tard, en un còrner, Garcia obtingué f) segon gol. Tres a dor no era un resultat gaire falaguer per a l'Oviedo, car un simple empat porta** l'eliminació del club local. Així he entengué l'equip asturià, que es llançà furiosament a l'atac, i veié premiats els seus esfuorços alt' trenta-tres minuts, an enoapar-se Mariscal per la dreta 1 oedlr la pilota a Caramelero, el qual centrà magníficament i Urruita rematà a la xarxa. El nou gol entusiasmà encara més els asturians, elv quals als 97 minuts aconseguiren el cinquè gol, en un freektok contra el Múrcia, que Mariscal llançà sobre gol, feu recollit per Abdon que la va passar a Urrutla, i aquest d'un bon xut, baté per cinquena vegada a Garcia. Amb el retuitat de cinc a dos scabà el partit que classifica l'Oviedo per s continuar en M Campionat. Del Múrcia cal destacar la davantera i els mitjos. Per l'Oviedo, Oscar, la defensa i Avilesu. L'srbltratge, bo. — Noli-Sport. Estem en deute amb els nostres ex-presos i ex -exiliats. Ajudem-los a reconstruir la seva vida civil. Hi ha una subscripció oberta; se celebra actualment una exposició a les Galeries Maragall; hi ha en projecte díveros festivals... Recordeu-ho REPUBLIO EI. CAMIÓ Sl'PRKW A-€ A R P. Gràcia, 99 - Tal. 73992 El Barcelona elimina el Betis de Sevilla, en batre'l per 2 gols a cap AQUELL EQUIPI Ahir, a la tarda, a Les Corts, es Jugà el segon partit eliminatori per al Campionat peninsular, entre el Betis, de Sevilla, i el nostre campió. Després de l'accidentat que fou el primer parlll, "ra lògica 1 expectació que e·.aest havia desvetllat entre cl nostre públic, que omplí el camp dsl Barcelona. A més del partit esmentat, el que també havia aconseguit des. vetllar l'expectació era l'equip blau-grana anunciat. Aquell equip que temps enrera era formidable. Aquell equip de les grans solemnitatsl... però que d'un quant temps ençà s'havia constituït en l'equip de les grans debades. Piera, Sastre, Sami... hom esperava una complet» reivindicació. Hom anà al partit flluslonat de veure un esforç titànic de tots aquella "vells" elements que havien estat un xic postergats. L'ocasió que sets proporcionà p-ir a CiW·M· i<:l vindicació era única. Davant un públic frenètic 1 entusiasta, disposat a aplaudir als seus per po cbé que bo fesi'n. nh luuiit o -slat gal'f qu«d:tr bé. Però està ben palesat que d'allí on no n'hi ha no en raja. EI desencert que imperà entre l'aquip, que Ja podem ano. menar ax-de les grana solemnitats, fou apoteòsic. Fou verament com el de les grans desgràcies; el de les grans catàstrofes (Espanyol 4 a 0, Madrid 4 a 1, etc. etc.}. sense que hom bl veMs nl una espurna més d'entusiasme. Ni una espurna més d'amor al Club l a les coses que el qui defensa el Barcelona ha de aentir. Van complir la seva feina com un vulgar artista de Giro. 0 potser més insfpidament. encara, per quant aquests saben, generalment, agradar el públic que paga per veure'ls. 1 aquests no defensen res més que el seu sou. Amb als elements que presentava ahir el Barcelona hi havia dret a separar quelcom més dsl que hom va presenciar. Perquè són noms de prestigi 1 perquè també ei prestigi del nostre Barcelona ho reclama. Però as veu que el prestigi dels blaugrana, el prestigi del nostre futbol, que ahir velérem perillar, Idefoctibiement, representa bon poca cosa per a molts que surten al camp amb el gersei barrat, barrat d'uns colors que estem segurs que tol el públic sa'ls imagina diferents del que són. Tots, des Bel primer a l'úlilm, van estar desastrosos. Les grans figures d'altres temps, no moll llunyans per cert, tingueren el dia de les grans catàstrofes. Potser 6amitler ens va semblar veure'l, al començament, enturlasta 1 amb ganes de fer quelcom de profit. Ban aviat, però. s'apagà, com als altres, que ni tan sols havien relIoU un xic. Aquell equipi Aquell equip da les grans victòries, dels grans asos, ahir va fer trontollar el preallgi de tot el nostre futbol. I al públic això no II passa desapercebut. Bona prova en fou la xiulada final que dedicà al seu equip, i els aplaudiments que, en desgreuge, dedicà als del Betis. LA REAPABICIO OC SASTRE Va reaparèixer Sastre després d'estar molt de temps, malalt, allunyat de l'equip. Però la seva reaparició no fou gens afortunada. No sabem el seu eslal d'entrenament en sortir ahir al camp. Pel que va fer, ens féu l'efecte que no el tenia pas massa complet. I la seva actuació, com la de tols els altres, fou desostrosa. No oal amagar, ho. Perb s( cal que hom reconegui que fou com ta de tots els altres, que no varen fer res en tota la tarda. 1 el públic, an diferents moments, sols es va fixar en ell. Això, Ja bo hem dit diferents vegades, no és precisament el que anima a un Jugador. I més si aquest veu qus n'hi ha tants d'altres que ho fan pif malament que ell. ELS QUE PODIEN GUANYAR I VAREN PERDRE Com es comprendrà, aquests foren els del Belis. Davant la pèssima actuació del Barcelona, el Betis va fer un Joc prou precís per a guanyar. Però no foren (an pràctics com calia davnnl de gol. Failsren enor* memont el xut filial, i en cnt.vi afavoriren no poe nmb la sevu desgraciada defensa cl Barcelona, cn la consecució del primer gol, que ho fou nmb la coliaboraciú del defensa sevillà Podien guanyat, i varen perdre; però varen perdre de la manera més honrosa que ho podien fer al camp del Barcelona. Ara, que potser ala hem de recriminar que no sabessin aprofitar l'única ocasió — qui sap! — de guanyar el Barcelona al seu camp I sn moments decisius per elimlnar-lo del Campionat peninsular. ELS UNS I ELS ALTRES El Barcelona es presentà Integral de la aegOent manera: Uriach, Walter, Mas, Martí, Ousman. Castillo, Piera, Sastre, Bamltler, Vestit 1 Perera. D'aquesta, ja bo hem dit abans, pocs se'n salven ds la catàstrofe. Uriach poc va intervenir, 1 alguna vegada encara amb indecisió. Els dsfensss, malament; però al méa dolsnL encara, Mas. Castillo, a la Knla mitjana, va fer alguna cosa bona, però poc efectiu i insuficient per a cobrir les fallades dels ssus companya. Piera va tenir poo Joc. Sastre, desgraciat, i més preocupat d'ajudar ala mitjos que do d'atacar. Bamltler. va començar amb gran entuslssme. que al portà a far Jugades da les seves, coronades però amb poca sort. Vestit, sense saber què fer, I Perera, el menys dolent. Hous ací sintetitzada l'aetaaeló dels om selements que representen el Barcelona. Al Betis cl rfefensiren: Jeiú*, Tenorio, Jciusln, Regatiro. Corrin etri, Ptral, Soler, Aitana, Suàrez. Adolfo i Manolín. D'aquests, inditcntiblemcnt (on cl millor Jeiú*. cl porter, que féu un magnífic partit, icnte que ell tingui cap culpa delí dot goU que li entnren. Després el «rn homònim Je(uiín, que llevat la